Hello,
INGREDIENTE
Pentru început:
45 g (1/2 cană) de făină integrală
45 g (1/2 cană) de făină universală
10 g drojdie proaspata
60 ml (1/4 cană) de lapte
60 ml (1/4 cană) de apă
Pentru aluat:
340 g (2 3/4 căni) de făină universală
160 g (1 1/4 cani) de faina integrala
90 g (1/2 cană) de zahăr
80 ml (1/4 cană) de lapte
80 ml (1/4 cană) de apă
50 g (2 1/2 linguri) de miere
2 ouă
10 g (1/2 linguriță) de sare
110 g (1/2 cană) de unt
Pentru periaj:
Unt
Gălbenuș ou
Pentru decor:
Miere
PREPARARE
1. Pentru început, adăugați făina integrală, făina universală, drojdia proaspătă, laptele și apa într-un bol și amestecați cu o spatulă. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați deoparte 1 oră.
2. Dupa ce a trecut timpul, intr-un vas adaugam faina, faina integrala, zaharul, laptele, apa, mierea si amestecam cu o spatula. Adăugați ouăle unul câte unul și amestecați în continuare cu o spatulă.
3. Adăugați sarea și untul și amestecați în continuare cu o spatulă până când aluatul absoarbe untul. Transferați aluatul pe suprafața de lucru și lucrați-l puțin, îndoindu-l de câteva ori.
4. Transferați din nou aluatul în bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați-l la crescut 2 ore, sau până își dublează volumul.
5. După 2 ore, scoateți aerul din aluat și împărțiți-l în două jumătăți. Întindeți fiecare jumătate și ungeți cu unt.
6. Tăiați triunghiuri din aluatul întins și rulați fiecare pentru a forma croissantul.
7. Transferați-le în tava acoperită cu hârtie de copt, acoperiți-le cu o cârpă și lăsați-le la crescut 1 oră.
8. După o oră, ungeți-le cu ou și transferați-le la cuptor. Coaceți la 180°C/360°F timp de 20 de minute.
9. Puneți cornurile toate împreună pe un vas de servire și ungeți-le cu miere.
Comments
Post a Comment
Comment about this!